KPN cup 1: Amsterdam

Michelle de Bruijn Geen categorie

De ijsbanen zijn al weer een tijdje open, de eerste koude ochtenden zijn al weer een feit. Afgelopen zaterdag was het weer zover, de dag waar schaatsend Nederland naar uitkijkt. De eerste marathon op de Jaap Eden baan. Deze zomer hebben wij met onze nieuwe teamsamenstelling getraind en hard gewerkt om ons volledig klaar te stomen voor de start van het seizoen. De eerste wedstrijd is toch altijd weer spannend, wij weten wat er gedaan is de afgelopen tijd, maar wij weten niet hoe onze tegenstanders zich hebben voorbereid.

Eerst even voorbespreking met de ploeg, even warmlopen en schaatsen aan! Na een kort moment van inrijden ging de wedstrijd van start. Dit jaar stonden we met iets minder dames aan de start, ongeveer 80 dames. Het startschot klonk en we mochten van start. We wilden zorgen dat we goed van voor te vinden waren, om zo goed mogelijk met de eerste aanvallen mee te schuiven. Het was nog wel even wennen voor iedereen. De wedstrijd ging gelijk open, de eerste aanvallen waren al vroeg en dit zorgde ervoor dat het peloton op een lang lint werd getrokken. Op ongeveer de helft van de wedstrijd wisten 3 meiden te ontsnappen en een ronde te pakken.

Doordat de 3 een ronde voorsprong hadden moesten wij sprinten met het ronde bord op 6. We zaten goed van voor en probeerden zich daar te handhaven tussen het grove sprint geweld. Met nog twee rondes te gaan zaten we met 3 goed voorin. Loesanne bleef goed voorin zitten en schoof met de beste sprinters mee naar voor. Loesanne eindigde als 7e in de massasprint wat uiteindelijk een 10e plek betekende. Tessa bleef mooi op haar plek zitten en eindigde net buiten de punten en eindigde op een mooie 25e plek. Als team zijn we super tevreden dat we in de eerste wedstrijd al een top 10 klasseringen hebben kunnen binnen halen. Amsterdam was een mooie start van het seizoen en weten nu hoe we de volgende wedstrijden in kunnen gaan. De eerste top 10 klassering is behaald, hier en daar natuurlijk nog wat aandachtspuntjes en veel motivatie om door te knallen naar de volgende wedstrijd in Den Haag!

Liefs,
Pien

Foto’s: Hidde Muije/ @instaschaats.