KPN cup 2: Den Haag

Team Nedflex Schaatsseizoen 19/20

Afgelopen weekend hoefde ik niet ver af te reizen voor de wedstrijd. Thuiswedstrijd in Den Haag op De Uithof! Toch altijd extra leuk zo’n wedstrijd op je thuisbaan met wat bekenden die komen aanmoedigen.

Mijn aanloop naar de wedstrijd was niet optimaal. Na de wedstrijd in Amsterdam werd ik ziek. Dan is het altijd maar afwachten hoe fit je de week erna weer aan de start staat. Maar goed, dat moest ik maar gaan ervaren tijdens de wedstrijd.

Bij het laten zien van je zwemdiploma mocht je de baan betreden. Niet alleen snijvaste kledij was dit weekend genoeg, ook je flippers moesten mee. Van de warme temperaturen buiten knapte het ijs namelijk niet erg op. Helaas moesten we het deze week zonder onze Snoek doen, die had zich vast als een vis in het water gevoeld hier!

Na ongeveer 10 ronden wedstrijd nam Loesanne al een duik. Bij deze valpartij moest de wedstrijd worden stilgelegd. Gelukkig kwam Loes weer snel boven water drijven zonder al te erge schade.

De wedstrijd werd zwaar doordat het ijs erg zacht was en er een constant flink tempo werd doorgereden. Ik merkte dat ik na een weekje niet fit te zijn geweest minder goed kon herstellen tijdens de wedstrijd. Dat betekent even schakelen tijdens de wedstrijd en wat zuiniger rijden.

Uiteindelijk, na verschillende kopgroepjes, draaide de wedstrijd uit op een massasprint. Met nog 9 ronden te gaan heb ik nog even de school🐠🐟🐡 bij elkaar gehouden. Vervolgens was mijn tankje leeg en konden Loes en Pien zich op gaan maken voor de sprint. Het overgebleven peloton werd op een lang lint getrokken. De twee meiden konden nog wat opschuiven naar voren en reden een prima sprint!

Liefs, Inge

Foto’s: Instaschaats / Hidde Muije