KPN cup 4: Heerenveen

Team Nedflex Geen categorie

Nadat de week ervoor het World Cup kwalificatietoernooi werd gereden, was het afgelopen zaterdag de beurt aan ons om in het prachtige Thialf te rijden! Ik vind zelf de wedstrijden in Heerenveen altijd wat hebben. Er is altijd veel sensatie en enorm snel ijs. Vorig jaar was er bij de eerste wedstrijd een groep rondgegaan en bij de tweede wedstrijd stond de deur open van het peloton. Dit wil zeggen dat er veel dames af moeten en bij deze wedstrijd waren er maar 20 dames gefinisht.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we één ding al geconcludeerd, het gaat een snelle wedstrijd worden, daar was zeker niks aan gelogen. De wedstrijd van 80 rondjes werd gereden met een gemiddelde snelheid van 32,8 sec per rondje. Voor het team was dit helaas niet de beste wedstrijd. In de koers waren maar weinig mogelijkheden om te ontsnappen. Elke ontsnapping werd weer dichtgereden en de snelheid zat er de hele wedstrijd goed in. Loes viel helaas 20 rondjes voor het einde en moest daardoor de strijd verlaten. Pien, Inge en ik hebben goed meegereden en zijn in het peloton gefinisht.

Deze wedstrijd was helaas een van de mindere. Volgende week in Haarlem staan wij weer vol positiviteit en energie op het ijs.

Liefs,
Tessa