KPN cup 5: Haarlem

Michelle de Bruijn Geen categorie

In Haarlem was ik (Michelle) weer verantwoordelijk voor de dames. Bart beleefde de koers van achter de livestream. Ik was best een beetje zenuwachtig, dat ben ik overigens altijd wel hoor. Meestal gaat dat over als de dames zijn gestart. Nu telde ook wel mee dat ik weer eens in mijn eentje langs de baan stond als ploegleider. En geloof het of niet, ook daar is het een en ander te leren! Zo communiceer ik liever in taal (oftewel, gewoon hard roepen) en is Bart veel meer van de handgebaren.

Haarlem voelt inmiddels ook een beetje als een thuisbaan. Loesanne, Pien en Tessa trainen hier wekelijks dus we waren zeker gebrand om hier wat te laten zien. Een extra motivatie was de wedstrijd van vorige week in Heerenveen waar niemand enthousiast van werd.

Om 19.15 klonk het startschot en Loesanne, Inge en Tessa waren direct goed voorin te vinden. Meestal een goede manier om lekker in de wedstrijd te komen. Er werd de hele wedstrijd veel aangevallen en soms leek er toch een kopgroep te komen. Loesanne was weer bij veel van de aanvallen aanwezig en de andere dames hielden goed in de gaten wat er allemaal gebeurde zodat ze op tijd konden reageren als dat nodig was. Inge draaide ook lekker mee aan de voorkant en kreeg ook weer wat meer vertrouwen om buitenom naar voren te klimmen. Op een gegeven moment reed er een groep van zo’n 10-12 dames weg, gevolgd door nog een groepje van 5 en gevolgd door een groepje van 3 met onze Pien op kop! Pien was scherp en wist dat ze bij deze kopgroep moest aansluiten. Vol gas geven en met anderhalve ronde waren ook zij aangesloten, een grote groep dus. Een lange tijd bleven ze op een halve ronde hangen tot dat er hulptroepen kwamen en er wat meer gas gegeven werd. Ook Inge deed nog een mooie afstoppoging om de groep sneller rond te laten gaan. Ondertussen zag ik wel dat Pien aardig moe was geworden maar ze bleef er nog steeds heel goed bij! Inmiddels was het peloton afgesprint en moedigde we met zijn allen Pien aan. Er werd nog wat aangevallen en toen volgde de eindsprint. Pien eindigde als 15e en we zijn natuurlijk super trots dat Pien bij deze kopgroep zat!

Volgende week zal zwaar worden omdat de vierdaagse op het programma staat. Hopelijk tot dan!

Liefs,

Michelle