Maagzweer doet niet alleen Pien zeer – KPN Cup 7 Utrecht

Team Nedflex Schaatsseizoen 19/20, Wedstrijd

Ik had vrijdagmiddag een héle goede bui, misschien wel te goed? Die dag had ik mijn toetsen voor de voorbereidende coschappen gehaald en was mijn vakantie begonnen. M’n telefoon ging af in de bus terug en ik kreeg Mies aan de lijn. Ze had een uitvaller zaterdag: Na een paar dagen vol misselijkheid en zonder iets te kunnen eten is bij Pien een maagzweer vastgesteld (voor de geïnteresseerden een website die mijn eigen huisarts altijd geeft wanneer ze weer uitloopt met haar spreekuur: https://www.thuisarts.nl/maagklachten/ik-heb-maagzweer). Oei! Dacht ik, dat is wel echt naar.

Michelle kan lullen als brugman en de volgende dag stond ik doodleuk met knikkende knieën en een opgeplakt beennummer aan de start van KPN cup 7 in Utrecht. De tweede keer dat ik schaatste in drie weken. Loesanne Inge en Tessa hebben voorpret gehad bij de voorbespreking, maar natuurlijk ook voor zichzelf de nodige doelen gesteld. Pang! Inge geeft een gilletje naast me en had het startschot niet zien aankomen. Ik was méga alert en ik was razendsnel weg (en razendsnel weer achteraan). Blauwe pakjes met groene helmen zag ik naar voren rijden terwijl ik naar achteren in het peloton zwom.

Niet veel later (lees: een kwartier) stond ik weer op m’n vertrouwde plek bij Michelle en Bart om de meiden vanaf de zijkant te aanschouwen. Loes was weer eens in vorm en pakte groepen mee. Tes had vandaag niet de benen maar bleef plakken en sprong hier en daar van groep naar groep. Ing heeft team Nedflex nog een aantal keer gered van een grote kopgroep waar niemand van ‘ons’ bij zat. Bart moest z’n mond houden want alleen Michelle mocht vandaag schreeuwen. ‘Kom op meiden!!!!’ Ondertussen kreeg ik ook op m’n kop. Finish. Schaatsen uit, douchen en op naar de nabespreking. Dit was lachen, maar lieve Pien, ben je er alsjeblieft volgende week weer bij?