“Mijn dagen zullen niet meer in het teken staan van marathonschaatsen”

Team Fortune CoffeeMedia

Na het seizoen zal ik, Rosalie Huisman Topdivisie-rijdster van Team Fortune Coffee, stoppen met marathonschaatsen. Na een eerder vaarwel van mijn topsportcarrière als shorttrackster in 2015 is voor mij het moment gekomen ook afscheid te nemen van het marathonschaatsen. Mijn dagen zullen niet meer volledig in het teken staan van marathonschaatsen, het is tijd voor andere dingen!

In 2019 kwamen mijn ploegleider Remco de Mik en ik op het idee om het nieuwe schaatsteam Team Fortune Coffee op te richten. Vanaf dat moment heb ik mogen ervaren hoe mooi het marathonschaatsen is!

In het eerste jaar behaalden het team direct fantastische resultaten bij de Beloften. Denk aan verschillende podiumplekken, waaronder o.a. de overwinning van het Sprint Klassement tijdens de Trachitol Trophy, een derde plaats in het ploegenklassement en mooie resultaten tijdens de Weissensee. Na een succesvol jaar in de Beloftendivisie maakten we zelfs de overstap naar de Topdivisie. Met dank aan mijn teamgenoten, ploegleiders, sponsoren en andere fans heb ik mede deze mooie momenten kunnen beleven! Ben dan ook enorm dankbaar dat ik onderdeel heb mogen zijn van Team Fortune Coffee.

Mijn twijfels om mijn marathoncarrière te beëindigen kwamen naar boven in het seizoen van 2020-2021 waarin helaas vanwege Corona geen wedstrijden werden gereden. Ondanks het gemis aan wedstrijden, was het gevoel dat ik meer tijd wilde hebben voor andere dingen steeds vaker aanwezig.

Dit seizoen sluit ik nog af met een thuiswedstrijd in Den Haag op 12 februari en samen met een deel van het team reizen we af naar Zweden voor vijf natuurijswedstrijden. Ik kijk hier enorm naar uit en zie dit als een hele mooie afsluiting van mijn carrière! Team Fortune Coffee laat ik overigens nog niet los, volgend seizoen blijf ik op de achtergrond actief!

Met een grote glimlach kijk ik terug op een mooie schaatscarrière en wil iedereen nogmaals enorm bedanken voor de support tijdens mijn carrière!

Zien we elkaar nog in Den Haag op 12 februari?! Koop nu jouw tickets via: schaatsen.nl.

Foto: Gé Wijnands