Team Fortune Coffee blijft twee marathonteams ondersteunen

Team Fortune CoffeeGeen categorie

Den Haag, 13 mei 2022. In de afgelopen twee seizoenen kwam Team Fortune Coffee uit in zowel de top- als beloftendivisie. Helaas lag het marathonschaatsen door de coronamaatregelen deels stil, maar het team heeft niet stilgezeten.

Twee seizoenen lang hadden we twee sterke teams die gebrand waren om te laten zien wat ze waard waren. Helaas hebben we door corona maar één seizoen in actie kunnen komen. Tijdens het bespreken van de plannen voor aankomend seizoen, bleek dat vier van de vijf rijdsters van ons topdivisie team niet meer uitkomen voor ons team. Hierdoor zijn we gaan kijken naar de toekomst van team Fortune Coffee en hebben we bepaald hoe we volgend seizoen verder wilden gaan. Het was snel duidelijk dat we van twee landelijke teams naar één team teruggingen. We willen graag door met alleen een team in de beloftendivisie”, aldus ploegvertegenwoordiger Remco de Mik. Als ervaren beloftendivisie rijder heeft Remco de Mik een goed gevoel bij dit besluit: “Zelf ben ik 10 jaar beloftendivisie rijder geweest zonder een complete ploeg die mij kon helpen om de volgende stap naar de topdivisie te zetten. Door over te gaan naar één ploeg in de beloftendivisie zijn we in staat de volledige focus te leggen op de groei van onze rijdsters. Onze hoofdsponsor Fortune Coffee steunt ons volledig in ons besluit en vindt het plan perfect binnen de pijlers en waarden van hun organisatie passen”.

Nu het schaatsteam Fortune Coffee niet meer uit zal komen in de topdivisie, zullen er vier rijdsters: Brit Qualm, Claudia Oranje, Evelien Vijn en Rosalie Huisman in seizoen 2022-2023 niet meer in de Fortune kleuren aan de start verschijnen. Twee van de vier dames stromen door naar een ander topdivisie team; Brit Qualm gaat naar ‘team A6’ en Claudia Oranje gaat naar ‘team Skadi’. Evelien Vijn gaat het komende jaar voor het langebaan development team van Jumbo-Visma rijden. Rosalie Huisman zet een punt achter haar marathoncarrière, maar blijft op de achtergrond bij het team betrokken. Ariane Smit blijft voor het team uitkomen in de 6 banen competitie.

Binnen het beloftendivisie team blijven volgend seizoen Eline van Voorden en Madelief de Jong actief. Nieuw in het team zijn; Maaike Koelewijn, Iris Mulder en Heleen Docter. Binnen dit team is Eline van Voorden onze reserve-rijdster, ze zal zich voornamelijk op de langebaan blijven richten. Iris Tiben verlaat het team en Heleen van der Hulst blijft net als Ariane voor ons team uitkomen in de 6 banen competitie. “In lijn met onze doelstelling om nieuw talent een kans te bieden komen onze nieuwe rijdsters uit in de 6 banen competitie. We verwachten hiermee een mooi team te hebben, waarmee we mooie resultaten willen gaan laten zien”.

Voor schaatsteam Fortune Coffee staat een nieuw seizoen met een nieuwe ploeg te wachten. Nieuw is ons 6 banen competitie team. Door een blessure en ziekte komen Heleen van der Hulst en Ariane Smit niet meer voor ons team in actie op landelijk niveau. Wel willen ze graag bij het team betrokken blijven. Door te gaan uitkomen in de 6 banen competitie biedt het team hun de mogelijkheid om betrokken te blijven, waarbij beide rijdsters ondersteuning zullen krijgen, zodat zij hopelijk in de toekomst weer een stap omhoog kunnen maken.

Tot slot ziet de begeleiding er volgend seizoen ook iets anders uit. In de begeleiding van het team verlaat Bob de Jong het team als ploegleider. Gé Wijnands blijft samen met Remco de Mik de ploegleidersrol vervullen. Rosalie vult Remco aan binnen de ploegvertegenwoordiging. Richard Sijm zorgt voor de nodige ondersteuning.

Team Fortune Coffee seizoen 2022 – 2023

Beloftendivisie6 banen competitiePloegleidingPloegvertegenwoordigingOndersteuning
Eline van VoordenArianne SmitGé WijnandsRemco de MikRichard Sijm
Heleen DocterHeleen van der HulstRemco de MikRosalie Huisman
Iris Mulder
Maaike Koelewijn
Madelief de Jong