Zomer(s) trainingsweekend

Team Fortune CoffeeZomerblogs

Trainingsweekend + Joure = schaatsen? Ohnee toch niet… Helaas konden we het ijs niet betreden en hebben we het weekend doorgebracht op onze wieltjes.

Dit trainingsweekend stond in teken van; afronding van het zomerseizoen, vooruitkijkend op het winterseizoen.

Wat houdt zo’n trainingsweekend precies in? Vooral heel veel lachen, stukje teambuilding, trainen en af en toe ook wat serieuze zaken, waaronder het bespreken van onze doelen.

Trainingsdag 1
Zaterdagochtend reisden we af naar Heerenveen waar we de ochtend zijn gestart met een kennismaking met ons nieuwe begeleidingsstaf. Daarna hebben we ons snel omgekleed en zijn we op de fiets gestapt om weer wat actiever te worden na een lange autorit. Met een heel mooi rondje langs de weilanden met koeien in de wei en door het bos waren we na ruim 2 uur fietsen weer terug bij sportstad Heerenveen waar wij een zelfgemaakte lunch hebben genuttigd. Daarna was het tijd om onze individuele doelen naar elkaar uit te spreken en te denken over een teamdoelstelling, deze wordt later met jullie gedeeld.

Na de pauze was het tijd voor training 2 op de skeelerpiste. Voor een aantal van ons was dit de eerste keer. Voor Brit en Iris was het natuurlijk bekend terrein. Zij hebben ons dan ook voornamelijk de les geleerd en lieten ons zien hoe je nu eigenlijk rijdt op zo’n baan. Met leuke oefenvormen en veel aandacht voor techniek sloten we de training af met een relay.

Voldaan na deze trainingen zijn we afgereisd naar Joure waar wij overnachtten in Bed & Breakfast Klaar, echt een aanrader!

In de avond was het tijd voor ontspanning. Na een lekkere Italiaanse maaltijd en een ijsje was het spelletjes-tijd! Iedereen was lekker fanatiek met het spelletje Beverbende, niet heel verrassend als je een spel gaat spelen met allemaal sporters.

Trainingsdag 2 – Zondagochtend
Na voor sommigen een gebroken nacht door het afpakken van dekens, andere geluiden en regelmatige wc-gangers zaten we natuurlijk fris en fruitig aan het ontbijt. Wat een goede verzorging vanuit de b&b. We hadden zoveel keus en er stonden zoveel lekkere dingen op tafel. Met deze goede bodem startten we de intensieve skeelertraining door de polder.

Na deze skeelertraining hadden we niet heel veel tijd om in te inpakken. Met weinig rust en snel alles in de auto’s laden zaten we vervolgens alweer op de fiets. We hebben een super leuke tocht gereden langs vijf steden van de elfstedentocht met een over heerlijke lunch bij het schaatsmuseum in Hindeloopen. Na een een goed vullende pannenkoek konden we onze tocht weer vervolgen. Lekker tegen de wind in terug naar Joure!

Met vier trainingen, een hoop lol en veel geleerd zijn we weer richting het westen gekeerd.

Nog heel eventjes en dan ruilen we de wielen om voor de ijzers, over een week staan we op het ijs in Den Haag.

Ben je benieuwd naar nog meer mooie plaatjes van ons heerlijk trainingsweekend neem een kijkje op: Flickr – Fotografie Gé Wijnand