Ariane Smit volgend seizoen bij Team Fortune Coffee

Team Fortune CoffeeGeen categorie

We zijn blij om te mogen vermelden dat Ariane Smit komend seizoen bij ons topdivisie-team komt rijden. Floortje Mackaij en Eva van Til zullen helaas ons team verlaten, omdat zij een punt zetten achter hun schaatscarrière.

Topdivisie-rijdster Ariane Smit komt oorspronkelijk van het langebaanschaatsen en is lid van Schaatsvereniging Rotterdam SVR. In 2016 werd zij o.a. derde bij de meisjes junioren A op de Nederlandse kampioenschappen schaatsen pure sprint en in 2017 was zij deelneemster aan de Nederlandse Kampioenschappen schaatsen sprint. Een mooi moment uit haar carrière is dat zij in 2020 deel mocht nemen aan de NK Allround in Thialf Heerenveen.

Wat het marathonschaatsen betreft maakte Ariane in seizoen 2019/2020 deel uit van de marathonploeg iM FARMING en afgelopen seizoen kwam zij uit voor PGM BAKKER. Aankomend seizoen zal zij uitkomen voor Team Fortune Coffee. “Ik ben enorm blij dat ik deel uit mag maken van dit team, ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen!”, aldus Ariane.

Naast Ariane Smit zal het topdivisie-team komend seizoen wederom bestaan uit Brit Qualm, Claudia Oranje en Rosalie Huisman. Op beloftenniveau blijven ook Heleen van der Hulst, Iris Tiben en Madelief de Jong uitkomen voor Team Fortune Coffee en de begeleiding zal net als vorig seizoen bestaan uit; Bob de Jong, Gé Wijnands en Remco de Mik.

“Ik ben erg blij dat, op de twee stoppende dames (Floortje Mackaij en Eva van Til) na, iedereen bij het team blijft. Ariane Smit past erg goed bij waar wij naar opzoek waren. Ze wilde weer graag wat dichter bij huis trainen en nog meer haar plezier terug vinden in het schaatsen. Naast rijden als team, vinden wij plezier hebben in hetgeen wat we doen en samen trainen erg belangrijk. De druk om te presteren is daardoor bij ons team denk ik wat minder dan bij andere teams, dat wil echter niet zeggen dat we er niet vol voor gaan als we aan de start staan. Dat de dames fanatiek zijn is in ons eerste seizoen bij de beloften wel gebleken. Met een nieuw team presteerden wij verrassend goed. Hopelijk verassen we onszelf komend seizoen weer op zowel top als op beloftenniveau.”, aldus ploegleider/-vertegenwoordiger Remco de Mik:

Meer weten over Ariane Smit?! Bekijk hier haar persoonlijke pagina.