10 dingen die mis gaan tijdens ons trainingskamp

Team Fortune CoffeeGeen categorie

Op 10 juli 2021 startte het trainingskamp voor een aantal leden van Team Fortune Coffee. De groep was t.o.v. vorig jaar verdubbeld. De eerste paar dagen van ons trainingskamp waren niet saai vanwege 10 grappige, maar ook onverwachtse gebeurtenissen:

1. De wekker ging niet af bij 2 van de 9 teamleden. Nee geintje, dit is niet waar. Tussen 03.00 – 05.00uur gingen gewoon de wekkers af bij Remco, Gé, Claudia, Brit, Ariane, Heleen, Iris, Madelief en Rosalie en vertrokken we met vier auto’s richting het mooie bergachtige Viehhofen.

2. Tijdens de reis van Rosalie en Claudia gebruikte Rosalie haar linkerbeen in een auto met automaat. Claudia was direct wakker en de auto was opnieuw ingedeeld.

3. Tijdens het tanken / de plaspauze kwamen Heleen en Ariane met de schrik vrij. De autodeur werd iets te enthousiast open gegooid en kwam helaas tegen de net nieuwe cabrio van de Duitser daarnaast. Gelukkig was er nauwelijks schade en konden ze met een gerust hart weer de weg vervolgen.

4. Rond 18.00u arriveerden de auto’s 1 voor 1 bij Sportchalet Viehhofen en gingen we gezellig met z’n allen uiteten. Rosalie  vergat haar telefoon, terwijl je een negatieve testuitslag moet laten zien bij een restaurant. Gelukkig geloofde de ober dat ze net als de rest ook negatief was en konden we in het zonnetje op het terras smikkelen van onze schnitzel. In de avond was iedereen volledig uitgeput van de reis en gingen we lekker op tijd ons mandje in om de volgende ochtend fris en fruitig op fiets te stappen.

5. Op zondag was het gestopt met zachtjes regenen en gestart met HARDER regenen… Top begin van onze fietsweek. We besloten daarom om een droog-/sprinttraining te gaan doen. Uiteindelijk was dit ideaal voor onze papbeentjes.

6. Rond 14.00u stapten we op de fiets en begon ons gewenningsrondje (à 80km). Na een uurtje reed Heleen door een stukje glas, dit was de eerste lekke band

7. Tijdens één van de eerste klimmetjes van dag 1 schakelde Brit naar een lichtere versnelling, wat niet heel gek is als je gaat klimmen. Alleen haar derailleur was verschoven en kwam daardoor tussen de spaken en brak af. Ze kon helaas niet meer verder. Ariane kon haar gelukkig ophalen met de auto.

8. We hebben Remco onnodig twee keer laten klimmen. Toen de derailleur van Brit brak ging Remco de afdaling af om de sleutel van het appartement naar Brit te brengen. Achteraf gezien was dit helemaal niet nodig, omdat Ariane in het huisje was. Oeps Remco moest dus nog een keer klimmen..

9. Op dag 1 hadden we nog een lekke band. Deze keer gewoon pech voor Claudia. Daarna konden we onze rit veilig vervolgen en kwamen we eind van de dag toch nog met een voldaan gevoel thuis

10. Op trainingsdag 3 ging het schakelen bij Heleen niet zonder slag of stoot. Tijdens de sprinttraining kon ze niet van haar kleine blad naar haar grote blad schakelen, omdat het elektrisch schakelen kapot was, Dus Heleen heeft voor de rest van de week al voldoende omwentelingen gemaakt. (Na meerdere youtube filmpjes, is het Remco gelukt om de voorderailleur opnieuw in te stellen, kudo’s!)

Al met al dus een aantal interessante dagen. Van zaterdag 10 juli t/m zaterdag 17 juli verblijft een deel van ons team in Sportchalet Viehhofen bij Maaike en Joost. Evelien en Eline zijn vanwege andere trainingsverplichtingen niet mee en Bob kon helaas ook niet mee. Ondanks dat Ariane herstellende is van een blessure, besloot ze om wel gezellig mee te gaan. Naast dat ze af en toe op de fiets stapt, wandelt ze regelmatig en start ze de ochtend met yoga. Brit heeft na haar ongelukje een leenfiets van Joost, eigenaar Sportchalet Viehhofen, gekregen en kan daardoor ook gewoon weer lekker meefietsen.

Zo zie je maar dat voor iedere verrassende / minder prettige gebeurtenis altijd een oplossing is! Wij gaan weer fietsen, tot de volgende blog!

Zie hieronder wat mooie foto`s dankzij Gé.

Lange duurrit op de fiets

Sprinttraining op de fiets